Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Evolutionens briljanta likgiltighet

Ringduvans rop
i kvällens sus därute
och Erich Fromms ord
ur bokstävernas ordning
över bokens sidor framför mig
är nödvändiga i världens utbredning
genom tid och rum
när junisolen stiger ner
i midnattsbågens Norrland
och drar sitt nordliga släpljus
över torra hyggen

Kroppens ointresserade kunskap
svalkar
som vindkast
genom stora skogar;
som tonlös vetskap,
uråldrig som världens minne,
bortom Mayas slöja
av dagliga upphakanden
på detaljer i förbiflimret

Den anonyma kraften
i celler, lufttryck
och grundämnenas vandring
ger lättnad och skräck
som fäster vid denna aning
om det pågående väldiga
bortom det styckevis uppfattade

Evolutionens briljanta likgiltighet
skrämmer och tröstar




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-11-12 11:23



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP