Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Besök hos sommaren.

Det är så långt till sommaren,
jag vill hälsa på henne idag.

Det skall vara min egen sommar
med maskrosor och smultronställen.

Lite ljummet, svalkande regn ibland
och efter att jag ätit middag mitt på dagen,
går jag mätt och nöjd ut och sätter mig
på en sten, nära den gamla eken.

Svalorna far runt och letar mat
och lärkorna sjunger för mig

Bäcken slingrar sig där en bit bort,
det ska gå att följa den ända till havet, har jag hört.
Det får bli en annan dag.

Idag får mitt besök bli kort hos henne.

Jag väntar själv besök idag.
Vintern kommer om en stund.

Han är vit och vacker.

Sommaren och han kan inte finnas samtidigt.

Men jag kan göra korta besök hos dem,
var och en för sig
när min längtan blir för stor
och när det har dröjt för lång tid
sedan de besökte mig senast.









Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-11-17 08:03



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP