Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


drömtid eller mindfulness


sommaren och hösten drar svaga andetag
bland inlandets rosor
tapeterna i blått
drömmarna leker tafatt
-----i vindens rike
din röst
dina fjärilar stänker pollenspår
ögonblickets fröjd att luta dagen emot
värmen från varje ögonblick
tystnaden faller som droppar
en dörr har öppnats
minnesfragment skyndar förbi

dina ord har du tänt med dina
brinnande fingertoppar
när jag rör dem värmer du
mitt frusna hjärta



Mindfulness handlar om nuet
vad som händer i nuet
och glömma allt annat
det är bara jag och jag och jag
och jag och jag och jag i nuet
Vi är fokuserade vidöppna
ser fågeln utanför, tidningen på bordet
regnet över glaset
Då vi skriver är vi fokuserade
negligerar allt omkring oss
det viktiga är
det som händer i nuet
då vi kör bil fokuserar vi på trafiken
vi kan inte se vad som händer runt kröken
men vi är alltid beredda
annars vore vi en trafikfara
vi kan vandra barfota i tystnaden
trots att regnet vräker ned
men minns ändå

i månens tid i gryningstimman





Fri vers (Fri form) av morgonstjärna VIP
Läst 329 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-11-20 18:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP