Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Flugans surr och snäpp

Existensens dova muller
(som från värmepannan
dolt vibrerande
bakom tjocka väggar
av betong,
djupt ner i källarens mörker)
kungör levandets processer
genom tinnitusen,
och stridsplanen från Vidselbasen skär
över himlens hjässa
i gryniga skåror

12 april surrar en tidig fluga
bakom gardinen;
snäpper
mot rutans bedrägliga transparens;

surrar
snäpper

om och om

och ljuset väller in
som från tusen spotlights
över flugan
som nyss väckt av solens brutala flöde
dansar sig to the end of life

men dess vingsurr
i glasets ljusa fångenskap
är en fallande och stigande melodi
genom min tinnitus förtrollande förmiddagsbordun,
och klockan på hyllan trummar vasst
sekundernas rytm;
ett stängsel runt timmarnas förvar

medan lagrad snö i tjocka skikt
ligger på lur
över takens fallande vinklar,
redo till utfall,
smyckad
med takdroppets glittrande
pärlglans




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 129 gånger
Publicerad 2018-11-23 10:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP