Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det svaga ljuset i en sjuksal

Det är med en våldsam ansträngning
man håller sig över jord,
tillsammans med bilar, hus, snöhögar
och landstingsanställda

Det är med lekande lätthet
man glider,
halkar,
snubblar
in under existensens bottenskikt,
som är dödens innertak

Gränsen är flytande
mellan prime time och left-over;
ibland en oresonlig trötthet
under täcket;
understundom rasande fart
på mountainbike
över grusiga timmervägar;
livet pumpande
som insektsmänniskorna
i Maurice Bejarts Vårofferkoreografi

Att vakna upp i kroppen
var en överraskning

Att bli damm och sot
är vilan efter utandningen;
livets alla bilder
medeltida gobelänger
i en riddarsal;
utsikten från Internationella Rymdstationen;
det svaga ljuset i en sjuksal
kl. 4 på morgonen




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 147 gånger
Publicerad 2018-11-24 17:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP