Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Det har fallit på min lott att förklara verkligheten som den ser ut i mina ögon, i mitt personliga universum. En torktumlare skiljer sig från en vanlig tumlare som ofta har en något annan teckning. Om än även den går i färg.


Dagens förklarade ord 2018 12 07






Torktumlare
-
Ett havslevande däggdjur som för oväsen när den är påsatt och har magen full. Den simmar ganska illa och litet, men förväxlad gärna med andra gräddfärgade vitvaror och trivs i tropiskt heta vatten. Den har som sagt en del ljud för sig och är trots sin något klumpiga kropp en väldig snabbhet. Litet snurrig blir den lätt dock. Vilket tagits för förälskelse. En del människor med illa fantasi har beskrivit denna varelse som 'fyrkantig och tråkig'. Vilket knappast kan vara mera missvisande. Ehuru den likt kuben har sex sidor, då den även räknar uppsidan och buken.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 250 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-07 15:03



Bookmark and Share


  ULJO
Kul lektion om Torktumlaren.
2018-12-07
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP