Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Blinka lilla stjärna



hoppets stjärna Senryu

släck inte hoppet
jordens folk törstar ditt ljus
mer än någonsin


*


Dagens nyheter
ensamkommande unga män i Malmö prostituerar sig
för att få tak över huvudet i kölden


Ljuspunkten i dag Nobels fredspris
Nadia Murad och Denis Mukwege delar Nobels fredspris 2018 för deras kamp att stoppa det sexualiserade våldet i väpnade konflikter.
läkaren Mukwege som helar kvinnor barn och bebisar och det utsatta offret Murad
ger tystnaden en röst
berättar en hemsk historia

att förstå är omöjligt, varför
beröva människor deras möjligheter
i Pandoras ask krigets vanställda ansikte
hörde kvinnornas kamp mot fasorna och deras förmåga att se hopp om en förändring




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 344 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-10 10:50



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
I denna mörka värld är hoppets ljus något av det viktigaste...bra påminnelse...
2018-12-15
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP