Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förklaringen till övningen. Om någon som jag aldrig funnits, hade du kunnat välja bort att läsa en text som den här då?


Tid över kanske söver?




Fia och Rita har en hobby. Den är kanske inte så livlig. Men den har ett visst lugn över sig. När den ena personen ligger och sover. Är övervakad genom ett fönster i väggen. Det vill säga när Rita ligger och sover, sitter Fia och ser på. Denna övning har de provat ut vilken stil som känns bekväm. Först försökte de med litet olika sätt att befinna sig i samma rum. Exempelvis genom att sitta eller stå och själv aktivera sig. Genom att pyssla vid en dator eller syssla med måleri. Även att mer utföra rörelser, som i att se ut som någon vilken skriver, målar, äter och dricker eller utför gymnastik. Inspirationen kommer delvis av att Fia hört sina föräldrar pyssla i köket när hon var liten och skulle försöka sova. Att höra någon stå och diska kunde vara direkt tryggt och som sövande även. Vetskapen om att någon kunde vara 'där', fick barnet i henne att sova gott. Dels har Rita råkat somna gång efter annan hemma hos Fia.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 259 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2018-12-16 19:28



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP