Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


© Bild/text ingår i "Litterära brottstycken"som nr 250 av Sten Wiking


TRE FILOSOFER I EN SMÄLL

För noggrannhetens skull och försiktig
nödvändighet,kan man slå sönder dessa
tre filosofers gemensamma tes i en smäll,
där John Locke 1632-1704 (Eng filosof)
Immanuel Kant 1724-1804 (tysk filosof)
samt David Hume 1711-1776 (Skottsk
filosof) vars filosofiska förgreningar
härledas till att ifrågasättandet av alla
händelser inte med säkerhet kan fastslå
orsaken i dess kausalitet där förnuft och
vilja relaterade till vetenskapens lagar
som bygga på naturlagarnas vetenskap-
liga fakta av arvsanlagens Dna,
som unika egenskaper inför var enskild
art,bortförklaras,förbises eller rent av
förnekas.

Dessa tre filosoferande Amigos komma
tydligen inte längre än till en teori som
inte förmår besvara frågan varför allting
måste ha en orsak.

Vad beträffar deras metafysiska spekulat-
ioner ang varat,leda de alltnog till ifråga-
sättandet av deras egna existens.

*




Övriga genrer (Essä/Recension) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 611 gånger
Publicerad 2018-12-17 08:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP