Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Fönster





Med maskinen i handen putsade jag fönster
det gick snabbt och lätt

kom att tänka på hur det är nu
och hur det var när jag växte upp

när vinterkylan kom
var det dags att ta fram innanfönstren

dom hade förvarats på vinden
var dammiga, fulla med spindelnät
och prickar efter flugor

Det tog lång tid för mor
att göra dom rena
få dom på plats
och täta med vita klisterrremsor

trots det blev det ofta frostrosor
mina barnögon tyckte det var vackert
mor suckade




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 251 gånger och applåderad av 17 personer
Publicerad 2018-12-17 12:29



Bookmark and Share


  Olof Lagerhorn VIP
Hantverk och poesi, nu och då, speglas
i klara, flödande bilder.
2018-12-20

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Nu och då ...nostalgisk text...fina minnen ...tycker mycket om!
2018-12-18

  ResenärGenomLivet VIP
Det har jag inte varit med om men jag kan tänka mig hur det var...fint beskrivet...
2018-12-18

  Lars Hedlin
Jätte bra skrivit!
2018-12-18

  Lottie Ålhed VIP
Mycket välskriven och vacker text om nu och då bildrikt konkret Applåd!
2018-12-17

    Peter Söderqvist
Fin text med barnets perspektiv i kontrast till den vuxna. Rimfrostens skönhet går igen i texten.
2018-12-17

  Kungskobran VIP
Tänk att det tog så många år innan man kom på att göra tvåglasfönster,
nu är det treglasfönster som inte behöver eller kan putsas på insidorna,
underbart bekvämt ,men rimfrosten saknar jag
Fint skildrat om en förgången tid
2018-12-17

  Margit Grell VIP
Fint berättat!
2018-12-17

  Niliboy
Kära minnen på min ära. Fint berättat!
2018-12-17

    Elisabeth Nilsson VIP
En nostalgitripp, tillbaka till en husmorssyssla vi slippar idag. Men, frostrosorna var vackra.
2018-12-17

  Maria Sundelin VIP
Stora kontraster i tiden
Kramar
2018-12-17

  Feliaxel VIP
Mysigt minne
2018-12-17

  Öknens Ros VIP
Växte upp med fönstervadden och innerglasen, och jo, det blev frostrosor.
2018-12-17

  DavidM VIP
Fin vandring längs minnets farleder. Tack för att du delar.
2018-12-17

  Birk Andersson
fönstret
vi ser världen igenom
är en spegel
2018-12-17

    ej medlem längre
Fint förmedlat om fina frostrosor på barndomens fönster.
2018-12-17

  ULJO
Fin nostalgi. Min farmor använde tidningspapper minns jag.
2018-12-17
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP