Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tema på skrivarsidan i oktober.


Dans


Dans.
Jan hade planerat noga för det hela veckan.
Han hade lagt fram rena byxor och en nystruken skjorta, nu hoppades han bara att han skulle få kläderna med och på sig, utan att mor och far blev misstänksamma.
För någon dag sedan hade han läst en annons i tidningen:
DANSKURS FÖR UNGDOMAR I
BYGDEGÅRDEN. FEM TILLFÄLLEN. TORSDAGAR KLOCKAN 19 - 21. HJÄRTLIGT VÄLKOMNA.
Nu var det torsdag.
Han var färdig i ladugården med kvällsmjölkningen, far hade bett honom att mjölka två kor extra ikväll, pga fars onda i ryggen, men han skulle nog hinna ändå.

Mor hade kvällsmaten klar, Jan försökte ta det så lugnt, bete sig som han brukade,
klappa katten och småprata med mor.

Mor såg lite undrande ut när Jan sa: "Jag går ner till byn en runda, jag behöver lufta mig lite, går kanske inom till farfars."

Bakom ladugården tog Jan fram byxor och skjorta, som han hade gömt under jackan och bytte hastigt om.
Han skämdes lite, visst hade han kunnat berätta var han var på väg...
Men det var det här med hans ben, det vänstra benet var 5 cm kortare än det högra, så det där med att gå på danskurs, det var något som egentligen var otänkbart. Snart hörde han musik från Bygdegården, skulle han våga gå in?
Han gick tveksamt uppför trappan, svettades om händerna, såg att många av hans kamrater från skoltiden var där.
-Nej, tänkte Jan, jag vänder och går hem.
Då hörde han någon ropa "Jan, kom, du kan ha mig som danspartner, jag blev över".
Det var Anna, hon som gick klassen under honom i skolan.
Och Jan gick in. "Ett två tre ta-ihopa" hördes det inne
ifrån lokalen. Foxtrot




Prosa (Novell) av Cikoria Blå VIP
Läst 200 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2018-12-18 20:35



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Jag blev glad när Jan ändå tog det avgörande steget in i danslokalen. Foxtrot är underbar dans med rätt person, som Anna (hoppas jag).
2019-01-09
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP