Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dagen skriver sin närvaro

Dagen skriver
sin närvaro
med tung hand

Ännu innesluten
i sömnens mantel
av tunna trådar

Lyfter den sedan
av de skälvande axlarna
som reagerar med saknad

Vill hålla glömskan
kvar ännu en stund

Reser sig ändå
och ser sig själv
i spegeln

Gör sig redo för resan
över ännu orörd mark




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 150 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2018-12-19 12:09



Bookmark and Share


  Stisse
Underbar dikt. Gillar "vill hålla glömskan kvar ännu en stund".
2018-12-20

  DavidM VIP
"Sömnens mantel av tunna trådar". Gillar uttrycken i detta elegant uppbyggda poem.
2018-12-20

  Marita Ohlquist VIP
Mästerligt!
2018-12-19

    ej medlem längre
Kommer att tänka på Edith Södergran ”mina smala axlars längtan”. Fin.
2018-12-19
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP