Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ät-och-skitmaskiner

Homo sapiens
är en ät-och-skitmaskin;
ett biologiskt skeende,
på samma sätt som småfåglar,
skalbaggar och larver

men av evolutionen försedd
med ett off-linetänkande
som utgör orsaken
till det inbillade jaget,
den inbillade individualiteten,
den kostsamma rädslan
för döden,
den alltförmänskliga inbilskheten:

vävnad, blodkärl och körtelfunktioner
trädda på skelettets fackverk;
en fågelskrämma
som anser sig förmer

men som är en ät-och-skitmaskin

På Arlanda
ser jag dessa inbillningar
marschera förbi min utsiktsplats
i cafeterian,
stötvis:

inneslutna hjärnor
proppfulla med inbilskheter,
kringtransporterade
på knyckiga skelett
klädda i vävnad:

ät-och-skitmaskiner
på språng!




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 169 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2018-12-20 10:34



Bookmark and Share


  cilax VIP
vissa är diktmaskiner
2018-12-20
  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP