Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2018-02-16 23:18


ett människoliv


vad är det värt i dag?

jag ser att du passerar torget
de grå duvorna flyger mot kyrktornet

du gör korstecknet
innan du med fladdrande rockskört
och smattrande klackar
går över spången

mellan torget och saluhallen
där våra liv kommer auktioneras bort

till högstbjudande

i verkligheten

kan vi knacka på rymden och fråga
om vi får en eftermiddag till. Då vi får andas friheten


du håller i handen en urklippt artikel
om levnadsvillkoren i dag

varför ska människor inte få vara
det dom är födda till

att vara
människor

även de som går mot strömmen



varför ska de inte få känna godhet
stryka över den tärda kinden
varför ska de ledas som får till slaktbänken
av ett land som står i brand

barn springer och gömmer sig för skriken
som ekar mellan gårdsplanerna
då dimman stänker in mellan gränderna

varför är nätterna vita enbart för de rika
inte för de annorlunda

varför ser inte alla
fröet och blomman
som vill finnas till
låt alla få leva det liv de har
alla magiska ögonblick i regn och sol

se den skira förgätmigejen eller rosen

men glöm inte
den gula maskrosen


alla vi så värdefulla
från den minsta till den största





Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 464 gånger
Publicerad 2018-12-20 22:48



Bookmark and Share


  morgonstjärna VIP
alla är värdefulla men de enögda ser inte det, men det är då de utsatta går sin väg.
2021-05-13
  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP