Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En lurig text? Känner en som uttryckte en önskan om att ligga i koma över julen, snabbspola en del högtider, numera, nu mera.


Nästan ingenting om fåglar o fågelskådare





Att göka är ingen ny sport. Den har varit i ropet länge. Och om en undviker att tala om det som förekommer utan löften, våld, tvång, utpressning, muta eller mot viss betalning i reda pengar. Så kommer 'vi' fram till en mer form av friviga uttryck för närmanden. Så även om göken och gökande har fått ett visst rykte om sig. Ändå ses fortfarande som en hyggligt populär sport även om den mer sällan ingår i mer officiella sammanhang som OS, VM, SM eller triathlon samt inom träning inför publik på arenor världen över.

(Surfplattan godkänner 'friviga' som ord men nekar resolut att gå med på en del ord en hört skall stå i ordboken. Se det är logik i den högre skolan. Friviga, får helt enkelt stå för känsla av att vara fri och vig, i flertal blir det då viga, av vig. Till just friviga. Annars kan ett alternativ vara att låta viga sig utomhus i en fri luft än exempelvis inomhus, där luften står mer stilla. Eftersom det ofta kräver deltagande av minst två, för att en 'akt' alls skall kunna 'komma till stånd' eller 'bli av'.)




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 232 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-25 12:11



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP