Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Nu är det jul, igen

Nu är julen här, igen
Det påtryckta leendet från mamma, igen
Pappa sitter i soffan och skriker med flaskan diskret liggandes under soffan, igen
Maten skall ätas, i år blir det prinskorv och skinka, igen
Till maten skall det drickas från de små glasen också, igen
De skriker efter maten, ingen vill diska, det blir jag som gör det, igen
De sitter på vars sida av soffan och jag på golvet mellan dem, igen
Tv:n på påslagen och det är tyst men ingen ser eller lyssnar, igen
Mamma somnar och börjar snarka lätt, igen
Pappa skickar mig i säng, igen
Med tomtens skägg i nacken och illaluktande andetag i örat blundar jag och undrar, skall det verkligen vara så här, igen




Fri vers av JanneD VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-24 00:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

JanneD
JanneD VIP