Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Texten får allt handla om Henry igen. Det är ju ändå han som får bära upp såväl historien som sina byxor. Med hängslen.


Något litet om dumheter (II)




Henry frågade litet runt ikring på rasten mellan förmiddag och eftermiddag, hur gammalt ett visst mode kunde vara. Olika människor kom med litet olika svar eller bud. Det äldsta verkade dock vara sådär en tjugo år. Vilket i viss mån förvånade till och med människor som Sandra och Hugo. Förutom Henry då, som nog inte heller visste säkert. Vad handlade saken om då? Hängslen. Om att inte låta dem bära upp byxorna. Enligt ett envist rykte skall hängslen som visserligen ses hänga, men samtidigt inte bära upp byxorna, vara ett mode som uppstått i amrikanska fängelser. Vilket verkar märkligt. Enligt ett annat envist rykte får fångarna inte bära varken skärp, hängslen eller andra föremål som anses farliga eftersom de lätt kan förvandlas till vapen. Dels detta rykte alltså. Dels att detta mode skulle ha uppstått för tjugo år sedan. Kanske främst med tanke på att en film gjord för trettiotre år sedan, visar en person som har hänslen på sig, som inte heller de bär upp några byxor. 33 år verkar vara något mera än 20. Eller vad säger du? Henry själv, vet inte varken ut eller in. Märkligt att notera i sammanhanget är att ingen egentligen står direkt främmande för att starta just ett rykte eller sprida vandringshistorier. Kanske efter att ha läst en bok om fenomenet med god tro och sägner. Bara att läsa en hyggligt färsk tidnings 'nyheter' kan vara nog för att börja sin bana som spridare av fakta, påhittade fakta samt 'desinformation'. Henry läste i en tidtabell en gång att tåget skulle gå från stationen 11.38. När han väl tog sig för med att åka till den stationen bara en tre år senare, hade 'de' lagt ner trafiken helt där.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 278 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-25 20:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP