Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Här handlar det om rena generaliseringar. En ytterst seriös text. (Själv är jag en ofrivillig singel. Om än provat på hur att harkla mig, knyta näven i fickan)...


Något litet om befälhavare





En man kan vara och inneha titeln befälhavare, minister, ordförande eller chef över huvud taget. Även om denna regel har sina undantag. Även om en sjökapten har befälet ombord, den personen stundom har en chef i land.

Att det ofta är fallet beror huvudsakligen på att någonstans
(i yrkeslivet) måste han ju få bestämma. Få diktatorer eller dirigenter är kvinnor. Även om en del belägg i historien visat på just undantag från regeln.

Om mannen bestämmer utanför hemmets domäner, händer det nog mer sällan att han har mycket att säga till om hemma. Om han inte är i relation med någon hemma, som kan ha vissa likheter med en partner, finns ju alltid mamma. Ibland lever hon dessutom fortfarande.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 299 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2018-12-29 08:10



Bookmark and Share


    Roger Runkar Ragnar
Singelsnigel !


( singel = stenstorlek )
2018-12-31
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP