Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Stjärnhimlen var aldrig så vacker

En efter en så träder de sakta fram
födda ur avlägset kosmiskt damm.
En svindlande tanke för mången poet
är det mörka kosmos oändlighet.
Genom krig och fred har stjärnorna brunnit,
de oavsett värld sig där alltid har befunnit.
Jag känner mig liten när jag ensam står här
med en känsla som fyller en hel atmosfär.
Under samma himlavalv finns jag och du,
och stjärnhimlen var aldrig så vacker som nu.




Bunden vers (Rim) av koboltblå
Läst 279 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2019-01-02 00:05



Bookmark and Share


    Tommy M
"På ett vackert och tindrande sätt ger himmelens blinkande stjärna fullständigt fan i ditt öde."

(Harry Martinson, Horisont, litterär kalender, 1941)
2019-01-02

  Birk Andersson
glesbygd
stjärnorna ses
för vad de är
2019-01-02
  > Nästa text
< Föregående

koboltblå
koboltblå