Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Häromdagen klingade två människoröster

Jag tror katten förstår min tandpetning
som en sapienssläkting
till tass- och pälsputsandet

Åldrandets uppenbarhet
skänker febrilitet
till tankar och göromål,
men sysslorna genomlyses
av grälla fåfängligheten
och utlöser hjärtliga zenskratt,
utmejslade
i en tidlöshet som överraskar

Gunwald
som slickar tassarna
och putsar pälsen
bakom min blyertsraspade
anteckningsbok
- olinjerad -
blir en tolkning av allt felisiskt;
en modell genom årmiljonerna
för allt kattigt;
en smidig och snabb skönhet
bortom sapienstolkad tid,
fånigt linjär
i det cirkulära, spiralsjungande,
varur skuggor
och alla temporära former
stiger fram (och tillbaka)
på scenen av gråsten och cumulusmoln
och ropar efter stadga,
medan blyertsen
spelar sin gråa sonat
i kilskrifters och runors efterföljd,
i anteckningarnas semantiska hägringar
av något pågående
mot en fond av allt
som varit och är

Katten sträcker sig
i hela sin längd,
och suckar

En ridtur i snön väntar,
och jag reser kroppen
lodrätt
och svingar benens pendlar
ut mot stallet,
åtlydande jordklotets samtliga fysikaliska lagar

Häromdagen
klingade två människoröster
i olika tonhöjd och skilda klanger
genom Sågdjupträskets vita aning,
som diamanter
i en kall rymd,
eller som signaler
i det interstellära;
överraskande
som en första kontakt
med en ojordisk civilisation

Jag stod helt stilla
på skidorna,
och såg en mor med sin pojke
gå förbi
uppe på vägen mot Forsträskhed

JUST NU är en hastig blick
in i en spegelsal




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-01-02 12:01



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP