Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
'Sporadiskt impulsiv', har yttrats i tal, tanke och skrift, om en person som din. På något sätt kunde beteckningen vara. Så varför inte på det viset?


Världen skapades...






...då du föddes.
Innan dess hade den inte funnits.
Och hade du inte blivit till, hade den inte funnits alls, i ditt eget som universum.
I din egen förståelse av mera verkligheten framstår detta faktum som en sorts självklarhet.
Medan det mest framstår som ett under (stundom en gåta) att du alls existerar.
Du får ha ett visst överseende med andra människor.
Var och en av dem svävar i princip i den tron att det är de själva som (envar av dem) utgör medelpunkten och även tidpunkten för...
(Gjorde här en paus, då det var dags för frukost)
Redan då du fyllde åtta år och var inskriven i skolan, var du där synlig för envart möjligt öga visserligen.
Men var du där med hela din själ, hjärtat och de delar av hjärnan som är inblandade då det gäller fantasi, dagdrömmeri och egna tankar?
Du var ett offer för dina egna känslor säkert.
Troligen ett rov även för andras.
En del människolika varelsers blickar föll på dig stundom.
Men fastnade de för någon längre stund?
Möjligen, om du skulle kunnat drista dig till att fråga någon som jag.
Detta låg inte inom din intressesfär, inte just då i vilket fall.
Mer står att läsa i del två av...

Världen skapades...
Del två (så härligt oskriven ännu)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 175 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-01-09 19:36



Bookmark and Share


  Gunwale VIP
De första fyra raderna läser jag som ”innan du fanns fanns du inte”, och vad kan man väl invända mot det?
Sen undrar jag om människor i allmänhet tror att de är ”medelpunkt ... för ...” Att de kanske känner så är väl inte detsamma som ...(här fyller jag på kaffe) ... Jo visst, serru ...
men det blir ju mer berörande när du drar en lans för fantasin och dagdrömmeriet och de (sär?)egna tankarna! Det tar jag med mig, som det heter.
2019-01-09

  Nanna X
En väldigt egocentrisk världsbild.
2019-01-09
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP