Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En skänk från orosnatten

En fågel svart
I nattens rum
med orosslag
I vingen
Som flyger runt
och flaxar stumt
kring
nattens andetag
Med oro
utan livstro
Skuggrik och
avgrundslik
Utan att roa
sin publik
Men lämnar ändå
kvar när natten
gått
och dagen
kommit åter
En gåva som
du fått
Efter natten
när den gått
En liten kvist
intill din bädd
bestänkt med
rosenvatten
En skänk från
orosnatten









Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 271 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2019-01-04 09:49



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vacker dikt, fint rimmad, som berör med sitt stora innehåll.
2019-01-05

  Larz Gustafsson VIP
Jag tycker särskilt om avslutningen och i synnerhet de fyra sista raderna. Storslaget!
2019-01-04
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP