Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I am Majakovskij, Vladimir Majakovskij

I am Majakovskij, Vladimir Majakovskij


Längesedan nu,
då jag var hysteriskt naiv;
sårbar inuti

Sittandes på en strand någonstans

Minns att jag grävde ner ringarna i sanden;
där endast jag visste att de fanns

Det gjorde jag ej;
fann dem igen

I am Majakovskij, Vladimir Majakovskij

Om någon hamrade på min härd
utan förvarning krackelerade jag;
som ett bränt guld

Jag var sandkornet
i ett massivt förstelnat berg
som torkade i solen;
försvann med solkysst regn

Och jag gräver än

Sittandes på en strand någonstans;
ringarna på vattnet, adios långt härifrån
skådas med naglarna i brand

I am Majakovskij, Vladimir Majakovskij




Fri vers (Fri form) av JARNSAXA VIP
Läst 274 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2019-01-16 06:54



Bookmark and Share


    ej medlem längre
När känslorna rusar iväg försvinner de nergrävda ringarna, kvar blir "ringarna på vattnet". Bra och finurligt beskrivet.
2019-01-17

  JARNSAXA VIP
Vem är inte patriot? Tror till och med den gode invandraren är patriot. Både för sitt hemland och för Sverige. Nåväl. Sålänge du inte havererar så har du rätt till din åsikt.
2019-01-16

  Larz Gustafsson VIP
Givetvis.
Jag är patriot och nationalist, trots PK-lobbyns förbud.
2019-01-16

  JARNSAXA VIP
Då får du inte vara stolt svensk då.
2019-01-16

  Larz Gustafsson VIP
Det är med skrattretande med människor som är stolta över att vara medborgare i mussepiggstater som "Palestina" eller sophögar som USA.

Ferlin var kung.
Ingen har nått upp eller kommer att nå upp till hans nivå.

Bukowski var ett depraverat as.
2019-01-16

  JARNSAXA VIP
Förutom våra svenska poeter
har jag fastnat för Vladimir Majakovskij, Charles Bukowski och Paulo Coelho.

Gripande
Skrattretande
Givande

Tack!

2019-01-16

  Larz Gustafsson VIP
"Jag är medborgare i Sovjetunionen", som han stolt sade då han visade upp sitt röda pass.
Klart coolt.
2019-01-16
  > Nästa text
< Föregående

JARNSAXA
JARNSAXA VIP