Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Örnen på bilden landade på isen mitt i Stockholm den 23/1 2019.


Snötider

I.

Den nya snön har täckt de infrusna spåren
     i den gamla.
     Som alla våra spår
en gång kommer att suddas ut.

Våra tillfälligheter
      i något mer långvarigt -
Evigheten kanske - om den nu finns?

II.

Konversation:

- Tystnaden i snön som faller,
     hör du den?

- Men allt slammer, bilar, flygplan,
     larmet i stan?

- Man måste separera ljuden, inrikta sig
     på snön.

- Och vad hör man då?

- Tystnaden. Man hör tystnaden
     i snön som faller.
Tyst,
     som ugglevingar ...

Lyssna!




Fri vers av Björn Nilsson VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2019-01-25 15:30



Bookmark and Share


  Jessica Ebbesson
Tycker om din konversation och speciellt ”Tyst som ugglevingar”.
2019-01-30

  Larz Gustafsson VIP
Jag tycker inte om snö.
2019-01-26

  Susanne Ljung Adriansson VIP
Gillar denna... eller rättare sagt båda två.
Varför? Vet inte, kanske för att jag gillar snö...
Och häftigt med en örn mitt i stan! :-)
2019-01-26
  > Nästa text
< Föregående

Björn Nilsson
Björn Nilsson VIP