Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

AMMA OCH APPA

Idag är det mobilens rusningstid.
Datorer styr föräldrars lyckande.
De rättar sig till tiden, tyckande
att de inte har tid till annat hemmavid.

Så jämlikheten mellan könen viker.
När mammor ammar, kollar pappor appar
och mejl och så´nt med datorns alla knappar.
Elektroniken jämlikheten sviker.

Det hjälper inte ens om mammors appar
kan sköta amningens naturfungering.
Om appar ammar kanske pappor schappar!

Det kan bli jämlikhetens slutpunktering
och genuskampens slutliga tragik
att styras av informationsteknik!




Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 159 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-01-29 20:21



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP