Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

John Cages 4'33'' på Station 45 i Niemisel

Ventilationen sjunger
i huskroppen
i gråsus
och resonerande kopparbrunt

Jordvärmens åkallan
under skarsnöns ängsmark
brummar jordgetingaktigt
genom husresonansen
medan boendes lemmar mjuknar
bakom vindögats glas
i stomljudens värmebordun
över det släpande morgonljusets tiljor

Aprilvindens brus går kyltungt
genom skogarnas oroliga barrmassor,
hallucinerande dova samtal
i boningshuset på pinnmokullen

Vindens långfingriga famningar
far i kast, i huj
runt tjärnar och träsk
där nyvaken brunbjörn vädrar

Tankarna i människan,
helgjutna, i fragment
stiger och sjunker
i öronens sus
och blodets blåa gång
genom tinningarnas fasader

I bröstkorgens fuktiga
fängelsehåla
dunsar paddan dovt

Tre nyanlända sångsvanar,
plötsliga mellan iskanterna
vid Fredrikaforsens utlopp
i Sågdjupets första öppna vatten,
bänder upp pimpelisarnas
vinande vidder
med sin klara artikulations
shamanistiska bräckjärn,
ekande genom vikarna;
en ny tids
upptakt

Stridsplanen från Vidsel
svider rodeltjutande över himlen
som de dånande hoten
i Andreij Tarkovskijs offer




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-07 16:04



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP