Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
2017-11-02 kl 22:58 reviderad något


Isdrottningen



Bygg dig ett rede
fullt av drömmar
fullt av verkligheter
tänd ljuset innan frosten faller
fånga frostens rosor i ett nät
av drömmar och minnen
isdrottningen färdas i sin kälke
utan medar
stjärnor faller över mossklädd matta

Ringaren har stenlagt en gata till Golgata
med främlingars ord
skalen ylar mot blodmånen
skärvorna brinner
din smärta är min, dina ärr är mina
den fot som trampar dig, trampar mig
vi går längs samma stigar
var timme är sårig saknad
Frosten går runt knuten
slipar strandens gräs till pilar

En hyena stämmer upp ett tjut

Någon har sagt det stora
börjar i det lilla
ska Ringaren ringa till världsfred
på en förgiftad äng?

*

Kommentarer på Isdrottningen

ULJO "Slutet helt underbart. "2017-11-03
MALVAA "skall ringaren ringa till världsfred
på en förgiftad äng?
FÖRHOPPNINGSVIS 2017-11-03





Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-15 14:49



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP