Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Som monarkfjärilar

Min lägenhet,
upphängd
som en spindels näste
i den tänkt transparenta
huskroppen,
är en falsk trygghet

så småningom bortblåst
i tidens byar,
bland flygfärdiga minnen
av steglitser vid Skebokvarn
på 1980-talet
och olika inspelningar
av John Cages Etudes Australes

Allt som minner
spritt och förflyktigat
som hugskott
och virvlande maskrosfrön
i galaxernas rörelser från

Mina dagar kokonger
i tankeflykten;
Aniaraskepp
in i Lyran

Liven svärmar
som monarkfjärilar
i Mexiko




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 148 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-22 19:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP