Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Idén människa

I evolutionens och livsuppehållandets
3D-skrivare
ritas du ständigt ut
på nytt
när stjärnkraften tillförs
genom rymdernas
åttaminuterstransport

Dina atomer byts ut,
hela tiden, steg för steg

Du är process, rörelse;
form;
ständig ankomst och avresa;
vinst och förlust;
du tillförs, du berövas

men ”du själv” existerar
på samma sätt
som virveln i forsen
eller i åkröken,
som existerar dag efter dag,
år efter år,
på en nivå,
men är ständigt ny
på en annan:

Formen som idé
återspeglas i virveln
och i dig,
men är aldrig ett stadigt,
statiskt objekt
på bara en abstraktionsnivå

Du motsvarar Platons idévärld,
ständigt och alltid speglad
i din pågående kropps atomvirvel
som atombesök för atombesök
söker motsvara
idén människa

...och Solen håller skenet uppe




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 114 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-02-23 18:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP