Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I ljuset utanför

Rundvandring
i dammiga kvarter,
ger soffliggaren åter
alibi, att inta ryggläge
Våren tröttar, redan
innan den anlänt
Amforan omkullvält
bredvid trädgårdsgången,
syns ha klarat vintern,
utan en spricka,
väntande på att bli
uppfylld av prunkande
innehåll
Björkens tätbevuxna
missbildningar, är alls inga
skatbon, bara ytterligare
några kvastar för trädet
att bära
Dagen går mot kväll,
men vårkänslan dröjer,
i ljuset utanför






Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2019-02-24 17:31



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Vårväntan i finstämd naturlyrik i symbios med livet.
2019-02-24

    ej medlem längre
Ljuset väntar på att spricka fram genom molntäcket och lysa över livets trädgård. Talande detaljer ger en tydlig ögonblicksbild av hur livet stannar upp i väntan på våren.
2019-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP