Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


2016-04-24 kl 16:56 omarbetad


Träden


ett lappkast från i går
gryningen randades i dimma
förskrämd gömde sig solen
dagen som gått
bakom gråkappa och regngardin
På trädens grenar och knoppar
hängde droppar
föll som pärlor från en tråd

Grådasket målade hustaken vått i vått
i pölarna badade fåglar sina frusna fötter
träden stod i klungar och samtalade
om det gåtfulla folket, om livet
sökte ljusets rötter och värmen
såg på stjärnhimlen
kände vinden
genom sin knoppande krona


*

Kommentarer på träden

Lars Hedlin "En underbar text"
2016-04-28
ResenärGenomLivet "Vacker bild om våra fina träd"
2016-04-26




Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 330 gånger
Publicerad 2019-02-27 19:05



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP