Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En början

Inte alls lika

Fastän dagarnas
början ofta går
med tunga steg
och frågar oroligt
om vägen

Termometern
visar på minus
Morgonen lämnar
viss tid att samla
ihop själens oro

Att summera och
samla tanken
Vända oro till ro
Erbjuda dagen ett
skyddande täcke
av värme och
nyfikenhet
Kanske till och med
Ett visst mått av
glädje


Efter att ha lyssnat
efter rösten
Som alltid har något
att säga

Den som vill väl
Och kommer att
gå din väg
utan att störa

Som en mycket nöjd
och tacksam känsla
Följer den alltid
stegen

Som en möjlighet
du själv valt att
erbjuda lift
På resan genom
dagen

Likt en förtrogen
vän




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-06 09:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP