Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ta ett ordspråk och gör något ganska eget av det.


Alternativt uttryck 3





Bränd kruka går till brunnen
tills den spricker av högmod.




Fri vers (Fri form) av lodjuret/seglare VIP
Läst 281 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-08 10:33



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Inte alla utlänningar är terrorister.
Inte alla terrorister är utlänningar.
En dansk som flyttar till Norge
hamnar sällan i Sverige halvvägs.
Bellman bodde en tid i Stockholm,
där skrev han sånger samt drack sig
precis så lagom salongsberusad...
Men kunde han simma i sitt (k)rus?
2019-03-08

  danne //
Bränt gyllenbrunt eller lättare brynt , dock lite motsägande ett keramiskt gods bör brännas,dock kan sprickan erforderligt uppkommit av för oaktsam hanter då eldiga känslor i mötet av kyliga kontraster !! Något av fysikens grunder väger tungt som Damoklessvärd !
2019-03-08

  ULJO
Högmod går före fall
2019-03-08

  Nanna X
Man ska inte gå över ån för att hämta vatten i bränd kruka
2019-03-08
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP