Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svarets svarta hål

Jag är det på varje plats
i varje tidsenhet
slutliga och ständigt föränderliga uttrycket
för skärningspunkten
mellan här och nu

Jag vill ovara utan att dö

Går vägen genom
en skelande, glidande, undflyende
härnuhet
via Chögyam Trungpa eller Zoltan Torey?

På rygg under det vita täcket
i morgonläsningen
med katten utsträckt över smalbenen
med tankarnas dans
transparent genom rummet
rör jag med den långa skeden
i honungsvattnet,
lyssnar
till den rena klangen,
känner porslinets välgörande
värma;
gravitationens
bekräftelse
av tillhörighet;
en planetarisk hemortsrätt
i ett sfäriskt habitat

Jag hör frågorna
långsamt formuleras,
omformas, kontureras
som kajflockar
i småstädernas höstskymningar,
hädan och dädan
under bleka skyar
men jag tar steget tillbaka
medan frågorna ännu lyser
svarslösa;
låter dem dansa
lätt och graciöst
precis på händelsehorisonten
till svarets svarta hål




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 121 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-03-09 10:39



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP