Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havets brus, och blodets

Bokstäverna
i Eric Fromms The Art of Being*
dras genom synfältet
som positivhalarens stift och klamrar
genom gatuorgeln

Valven över mina tankars dans
höjer sig i plötslig lätthet
i vita måsars havssalta skrin
när vyerna vidgas

Jorden är en havsplanet

Mina tankar är segel
för förliga vindar

Alltet öppnas
knop för knop

Nuet öppnas
nu för nu
i levandets livliga framkant,
i havets brus, och blodets

*Erich Fromm (1900 - 80): The Art Of Being (1974 - 76) (Överblivet material från To Have Or To Be) (1976) Först publicerad 1989




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-10 09:32



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP