Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vasst svartvitt

Brottstycken, tillfälligheter, korta händelseförlopp
upplevs i perceptionens spel
i intrikata mönster
som kallas personlighetsdrag

Det är så vi känner varandra,
hanterar varandra
i kalejdoskopiska skikt
som glider in och ut över varandra
i säreget komplicerade abstraktionsnivåer
och svårgreppade tidsförlopp,
i du och jag,
som börjar i energivågor
och subatomära skeenden,
slutar i självmedvetande
och universums plötsliga insikt
i sig självt,
som en sömngångares brutala uppvaknande
i trappan

Är rädslan för döden
bara evolutionens metod
att driva allt så långt som möjligt,
till sin spets?

Ögonen fäster vid händerna
över anteckningsboken framför mig;
greppet med vänster hand,
blyertspennan i höger
medan bokstäverna samlas
mot ord, meningar, berättelser

I trädgården skaver skatorna
i vasst svartvitt




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-10 10:13



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP