Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TILLBAKA TILL SKORSTENSGRÄND

jag vill tillbaka till skorstensgränd

de båda böckernas värld

fly från den stadsdel jag lever i

bort till en helt annan härd

jo visst, jag älskar den lägenhet

där jag och gumman min bor

men när det gäller just skorstensgränd

så blir jag aldrig för stor

 

jag fascinerades särskilt av

lena marias krypin

som var en värld inuti en värld

dit mamma inte kom in

i lägenheten i skorstensgränd

en speciell trygghetszon

jag vill tilbaka till skorstensgränd

med sju år kvar till pension

 

 

LARZ GUSTAFSSON 11/3 2019

 

 

https://www.boktipset.se/bok/tacka-vet-jag-skorstensgrand

 

http://www.litteraturmagazinet.se/gunnel-linde/till-aventyrs-i-skorstensgrand

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 179 gånger
Publicerad 2019-03-11 14:04



Bookmark and Share


  Annaemi VIP
Barndomsminne, då hela livet var "till äventyrs". Tack för den fina påminnelsen!
2019-03-18

    ej medlem längre
Det är något speciellt med böcker man läste som barn. En idyll som inte kommer tillbaka.
2019-03-11

  Kungskobran VIP
Där som barn jag lekt......
2019-03-11
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP