Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den joniska solens bländande slammer

Sena julis morgon

Täckets smeksamma tyngd

Kroppen jag kallar jag,
utsträckt från väst till öst,
gravitationssäkrad,
förtöjd vid planeten T

Vilan en perceptionsberövad flyttank
på viljestyrningens svämsel

Tankana otidliga interstellära
sonder;
intergalaktiska spjut;
Tuthankamuns guldvingade bumerang;
falkenerarens falk
över mongoliska vidder

Terry Rileys Mongolian Winds
i nytvättad tidsutdräkt
bygger sinnelaget
under Kebnekaisefjällens vita hack
i färdens riktning;

molnen
vita hästars flygande manar
framför Ilions stridsvagnar
under den Joniska solens bländande slammer,
tills mullret av åskmolnens sökmörker
hemsöker
jordbrukslandskapets rensade slåtterytor
med tunga vätor

Regnet talar till mig

Jag lyssnar utan invändningar,
svept i livet




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-03-12 13:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP