Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Påldanserskan

Glömskans målarförkläde.
Svek kamoufleras av skicklig sminkös.
Tidtagarurets verklighetsflykt över bisonoxens blickar över stjärnhimlens hav.
Nu flanerar påfåglar på månen sökandes efter havssköldpaddor i oas av glas tukaner. Konstnärens akvarellmålning föreställande påldans.
Vad danserskan heter minns hon inte då hon tar av sig glömskans målarförkläde där färgen ännu inte hunnit torka. När strålkastarna slocknat och hon ensam är, hon greppar tag om stången och inom sig ett pirr väcks till liv. Glitterregn och lycka hon i sin show brillierar. Applåder aldrig tystnar. Hennes karisma och utstrålning är oslagbar. I sin egen föreställning. Där biljetterna alltid är utsålda. Efter showens slut. Champagne på henne väntar.
Men när hon öppnar kylskåpet är allt som möter henne gårdagens fruktsallad på burk toppad med en klick vispgrädde och ett dekorerat körsbär.




Fri vers (Fri form) av Black raven VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-27 10:54



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP