Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Väljer här att skriva på rim, litet som en hel del låtar skapas med text just så. Bara att jag väljer att inte bry mig värst om stil och antal versaler. Länna är en ort i Sverige, även om den är något mindre känd än Gränna... dit folk visst ränna.


Något litet om naturen



Något litet om naturen,
kan vara att känna likt djuren,
hur tid det är att producera,
sätta barn till världen o harmoniera.

Till och med brottsliga varelser känna,
lusten av att plötsligt fara till Länna,
Kramfors eller annan ort,
bygga bo likt ett försvarbart fort.

Följa ledstjärna eller befintligt ljus,
bygga bo eller snickra på hus,
svälla en smula i hjärtats vrå,
livet verkar att brusa o stå på.

Plattan i botten och mera gas,
se där en motoristiskt lärd fras,
kanske jämlikheten får stå tillbaka,
när det gäller make eller maka.

Ibland får ekonomi eller sans ge vika,
då en vill men int kan behandla alla lika,
om den ses som bokstavlig petimeter,
kan osämja bli strid o allt vad det heter.

Ibland ger en bort av fröjd segern sin,
det är värt mera att den blev din,
medaljens båda sidor ses plötsligt lika,
såväl för 'fattiga' som 'rika'.

Så vad består då en omvändelse i,
kanske medkänsla och sympati,
kanske påkommen ånger men först skada,
för att utlösa generös gest o svada.

Det ena får vara flod o i floden kan jag vada,
säg var finns en sjö där du kan bada,
var finns en sådan harmoniens tid,
månne kommer den snart på glid.

(Bilden är tagen i en förort norr om Stockholm som går under namnet Alby. Det är ett mycket farligt område, det är svartlistat och där bor en vän till mig ännu. Området eller människorna i det är, du avgör själv nog vad.)




Bunden vers (Rim) av lodjuret/seglare VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-03-30 13:51



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP