Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Melankoli i april

Ta hand om mig idag
stryk min gula blus,
säg att den klär mig.
Följ med mig bort till skogen
och visa mig blåbärsriset
som struntar i att alla makthavare
struntar i att värna om blåbär.
Visa mig att livet lever och pågår
och är mycket större än vad vi ser och förstår.
Ta min hand idag och led mig över den hala bron,
jag vill sitta och le mitt ibland vitsipporna och inte bry mig om att
kylan kryper igenom mina allt för tunna kläder.
Idag vill jag bara vara ett med myrorna och ekarna.




Prosa av Cikoria Blå VIP
Läst 120 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-02 11:12



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
Du beskriver på ett inkännande vis den melankoliska känsla som kan drabba en, kanske utan direkt orsak. Eller på grund av att världen utanför tränger sig på för mycket med elände och annat. Då kan den vårliga naturen skydda och stärka.
2019-04-02
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP