Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


TRETTIO SILVERPENGAR

Trettio silverpenningar

rullar genom århundraden

Hur många kronor blir det?

ja, exakt hur många spänn?

trettio silverpenningar

i form av statssubventioner

Mutor till Laodicea

åtskilliga miljoner

 

Staten vill gärna stödja

om man bara får styra sen

Staten stänger av kranen

när man störs av förkunnelsen

Trettio silverpenningar

var vad Judas fick

Han stormade ut i natten

girig, med mörker i blick

 

Bidrag till kyrkorna mottas

tacksamt av pastor och präst

Störst den som bygger den största

Störst den som tjänar mest

Trettio silverpenningar

skramlar i penningstinn pung

Men vid den yttersta domen

står man nakna för Kungarnas Kung

 

 

LARZ GUSTAFSSON 7/4 2019

 

Lämplig bredvidläsning:

Uppenbarelseboken 3:14-22!

 

 




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 176 gånger
Publicerad 2019-04-07 13:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Mycket bra skrivet om förräderiet mot kyrkorna!
2019-04-07
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP