Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


nära gryningen såg jag dem

 

alla vindfåglarna, deras silvervingar

vingpennorna

klöv det kornblå havet i ett ändlöst kretslopp

nära de bleka takåsarna

finns  något sannare än det framförliggande

längs vägen till höger kyrkans torn

omkring plöjde åkrarna sina fåror

och mitt ibland det mörka

fiskmåsarnas skumfläckade dräkt

visst kan resan bjuda omväxlande meny

vi ser med ögon vi fått

av vägarna vi gått

 

min himmelske ryttare skulle få sommardäck

hörde på avstånd slamret från maskinerna

 satt parkerad nära ett par som väntade

sin motorcrosscykel 

kvinnan utbrast "nu håller de på med vår!"

jag vände ljudet mot dörren - det lät som

tryckluftsborren då de skruvade på och av däcken ?

jag sa " du är lyhörd?  inflikade däckbytet.

"nej, det är fläktremmen som måste spännas"

ibland kan väntan brytas av ett leende, sprickan i stenen

Annars inget roligt som väntar. Smulan var så dålig i går kväll trodde inte hon skulle överleva och Elvis måste till sjukan onsdag.

Tack min vän R som följer med 

tack min prinsessa är bättre i dag.

Även om vi näst intill är döda, får vi aldrig

glömma de levande. 

 

 

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 

 




Fri vers (Modernistisk dikt) av morgonstjärna VIP
Läst 196 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-09 13:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP