Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I mitten av april

Frusna kroppar
tar spjärn i gathörnen

Trycker sig tätt intill
husens smutsiga fasader

Diken med hästhovars
gula solar
Visst är det också så

Både och nu

När en mycket obehaglig
isande vind drar över
gator och torg åter

Våren på allas läppar
ändrade riktning

Frusna kroppars kurande
överallt

Busshållplatsen i backen
är ett blåshål
där väntande resenärer
frustar och stånkar
inför ännu en isande kastvind

Måtte bussen komma nu

Orkar inte med en vinter till

Står skrivet i deras kroppars
uppgivenhet

Men de flesta behåller ändå
lugnet

De som redan många gånger förut
lyckats intala sig själva
Att våren nu är kommen
Står nu där med sina
långa röda näsor
väntande på bussen

I ännu ett blåshål

Denna kylslagna dag

I mitten av april




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-10 17:31



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP