Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in
 


En gång då jag duschade hos far, lånade han mig sina kalsonger och en blå skjorta, att ha på mig och det var nog om sommaren, redan på den tiden. Jag har haft den sommaren bevarad i en låda hemma hos mig allt sedan dess.


Fel nummer?


Jag var på krogen och jag förstod att mannen i svart Stetson skulle dyka upp snart. För att förvirra honom då han sökte i garderoben sedan, lade jag mig till med att gömma en huvudbonad, medan han förvarade hatten och sedan gick till ett spelbord som för att lira roulett. Jag förklarade mig för tjejsaren i garderoben i akt och mening att lägga beslag på denna Stetson, men fumlade och fick i brådskan med mig en mjuk mössa utan brätten, att förvara i min ficka. Då mannen slutligen kom tillbaka till garderoben för att ta sin hatt, var den inte längre inom synhåll och han frågade mycket riktigt efter sin huvudbonad, bara att jag befann mig på något avstånd och därför inte hörde riktigt vad han sade. Han såg förvånad ut och sedan ringde telefonen och väckte mig till en ny dag och solen sken in genom fönstrets gardin. Det var först i samtalet jag kom på att jag lagt mig till 'med fel huvudbonad' i drömmen. Trots detta tjänade bytet till att skapa förvirring i drömmen. Jag berättade detta för den som ringde upp och sade att det kunde bero på att jag var trött efter att ha släckt just sent och därför bara fått mig ett par fyra timmars sömn nästan. Bara att jag använde mig av ett slitet uttryck jag hört en gång i en pjäs på teve. Nu undrar du förstås just vilket och jag letar i minnet efter just det tillfället då jag hörde det en smula taget ur sitt sammanhang. Som du kanske vet har jag varken bil eller kört kort nu och det kan vara just lika bra. 'Jag är så trött att jag till och med glömt var jag ställde bilen'. När pjäsen gått i teve kvällen innan och jag int var den enda som sett den, gick den sedan i repris på min arbetsplats, och blev till slut ett som mått på hur trött någon kunde vara. Vare sig berättaren hade någon bil eller inte. Detta minne kom till mig i morse och så fick den uppringande det sig till livs och den personen påminde mig genast genom att utbrista 'Men du äger ju inte ens en Stetson'.
Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 49 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2019-04-16 08:53Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Har skivan med sången i revyn av 'Hasse & Tage', Gabardinkostym har jag precis för mig att stycket hette... Bara något halvår innan LP:n blev ett hett byte igen, köpte jag skivan begagnad på en skivbörs innan bron på S:t Eriksgatan i huvudstaden... Du vet, mellan hållplats Sankt Eriksplan och Fridhemsplan... med tynnelbananen... Eller som de sägs säga det i kina, bara i översatt form 'lång trång gång'...
2019-04-16

  Nanna X VIP
I Stetson-hatt
och garbadinkostym...
2019-04-16
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP