Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Carolina däremot, är visst en stat någonstans norr om Sydpolen. Att den inte är belägen vid Sydpolisen är sedan länge en gåta, så frostigt som det kan vara där. Ibland ändå 'svettigt värre' har en ju hört, någonstans någon gång.


Nästan ingenting om Carol och Aina




Carol och Aina är systrar, med ungefär tre års mellanrum och det de har gemensamt går nog att räkna på en hands fingrar. Exempelvis tycker den ena om stekt fisk med spenat och överkokt potatis, medan den andra föredrar vegetarisk grillad kyckling (en rätt vi andra inte sett mycket av hittills) medan Stephen fortfarande kan tänka sig svartsoppa, blodpudding och spettekaka. Det har en ju annars hört att en kurre som Beethoven tog det inte piano alls, trots att han sägs ha haft ett instrument med tangenter på. Det här var ett tag innan saxofonen sett dagens ljus, annars hade det nog blitt annat ljud i sällan skådat forum. Forum sägs vara ett fuskbygge någonstans i Italien. Om ett hus skulle låtas förfalla och ändå vilja kalla sig i folkmun för 'ett byggnadsminne', borde det väl ha varit just en byggnad, reparerad och så. Istället påminner det mer om ruiner... En gång var syskonen med vid Uppsala Universitet. Och det har inte varit på tapeten sedan dess, vad de tillbringade semestern till i den staden. Ingeborg hette en jänta i en sång och den minns inte Greta hur texten gick i den, men Thomas som sägs veta 'det mesta' om just sånger, tiger still. Att det inte bör städas då någon 'lagar mat i köket', hör till tumregeln. Apropå ruiner så sägs det finnas några här och där som fungerar som 'turistfälla', om än inte mycket annat. Varför några sådana skulle verka som en magnet på människor på semester har forskare grubblat länge på. Det har de minsann inte kunnat förklara. Turister verkar oförskämt pigga av sig på sin lediga tid. Ändå borde de väl vara trötta efter att ha 'arbetat som galningar' och det ena med det andra. Själv har Greta aldrig kunnat tänka sig att ta semester, 'någon måste jobba' som är hennes främsta devis är troligen förklaringen till att den gång någon kan se henne vila är om de 'nattetid' kunnat se henne däcka i en koj någonstans i 'mera verkligheten'.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-19 09:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP