Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den mexikanska fågelns hemlighet

Hela året låg hon där
i fönstret bredvid
den vassa
svärmorstungan
Skickligt målad
i ljuslila, gråblått,gulvitt
mönster
Röd kring den intensiva
blicken
Med prickar och mönster
liknande runda små fjädrar
Former och färger
accentuerade med tunna
svarta streck
Fågeln som liknar en liten
pärlhöna, i mexikansk
tappning
med avhuggna stjärtfjädrar
Mycket behaglig till formen
Omhuldad av någon
som aldrig varit i Mexiko
men ändå tyckte att den lilla
hönan förtjänade lite
extra uppmärksamhet
och omvårdnad nu när
det var påsk
Det var då som upptäckten
gjordes
Under den flagnade färgen
syns tidningspapprets
tryck framträda med texten
Parlamentos
En fågel gjord i papier mache
alltså
En mycket älskvärd liten
loppmarknadsfågel
vars text ska komma att
framträda mer och mer
Ju mer förfallet tillåts
fortskrida
Kanske en hel artikel
ska uppenbara sig lagom
till nästa påsk









Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 152 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2019-04-19 18:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP