Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Det ofattbara

Varför försöka fatta sådant
som ändå inte går att förstå
Som varför jorden är rund
och himmelen blå........

Ändå envisas vi alltid
med att göra det ändå
Precis som om vi något
ut av detta skulle få.........

Spekulera och konstatera
att man ingenting vet
Gör väl de flesta på vår planet

Som om det vore världens
största hemlighet
De kommit på alldeles själva
Gärna sent när klockan
slagit elva.......

Kom med något nytt
Sluta upp att spekulera
Rör på dig istället och börja
motionera........

Du fattar ju ingenting ändå
För det finns inget att förstå

Kanhända djuren inte tänker
som oss

Men det är ju svårt att veta
det med förståss

Man kan ju bara spekulera i deras
inre liv och söka förstå det hela
ur djurperspektiv

Den lilla fågeln kanske kan
säga mig något om liv och död
när jag givit den sitt dagliga bröd

Och om han inte gör det han heller
Får jag väl nöja mig ändå

Med att inget förstå eller fatta
och bara helt enkelt fortsätta kratta..........




Bunden vers (Rim) av Lottie Ålhed VIP
Läst 181 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-27 14:52



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP