Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Foto: Karim Al-Abdallah


VÄRMEBÖLJA

nu kommer det en värmebölja

och värmer upp vårt land

nu kommer det en värmebölja

nu fylls varenda strand

med badgäster från förra året

som klarat vinterns krav

nu surfar man på värmeböljan

och njuter sol och hav

 

värmebölja

världen är min

värmebölja

vill inte gå in

 

 

nu kommer det man suktat efter

när vintern fryste ner

en stad, ett land, en del av världen

med ängar och kvarter

och handlarns boxar töms på glassar

med en väldig fart

vem bryr sig nu om höstens mörker

som också kommer snart?

 

LARZ GUSTAFSSON 29/4 2019




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 215 gånger
Publicerad 2019-04-29 14:18



Bookmark and Share


  Lottie Ålhed VIP
Längtan bort från vinterns kval...
2019-04-29
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP