Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bärande våg

Med havets djupblå
i förgrunden

Handen som skuggar
det alltför intensiva
ljuset

Och blicken vänd mot
den knappt skönjbara
horisontlinjen i fjärran

Långt från
stadens puls och
taktfasta steg

Till en plats som håller
sina löften

Dit ingen kommer osedd
eller lämnar oförberedd

Utan att först ha simmat
ut på djupet

Dykt ner under ytan
ända ner till botten
och därefter vänt åter
upp mot ljuset

För att sedan låta sig föras
mot land

Av tidvattnets bärande våg




Fri vers (Fri form) av Lottie Ålhed VIP
Läst 142 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2019-04-30 12:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Ibland är ljuset för starkt. Och under utan öppnar sig nya världar. Fin.
2019-04-30
  > Nästa text
< Föregående

Lottie Ålhed
Lottie Ålhed VIP